...

vzw MASOMO

Onze vzw heeft een lagere meisjesschool gebouwd in Kolwezi (DRCongo), waar zo'n 200 meisjes uit arme gezinnen gratis onderwijs kunnen volgen. De werkingskosten (bouw, onderhoud, verzekeringen, belastingen, lonen leerkrachten,...) wordt door onze vzw gefinancierd. De lokale mensen zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van ons project ter plaatse. Onze school behoort reeds jaren tot de beste lagere scholen van Kolwezi, voortgaand op de resultaten van het eindexamen na het zesde leerjaar.

Toen we in 2002 op reis waren in Kolwezi (Congo) vroegen we aan de mensen wat we konden doen om hen te helpen. De vraag kwam om meisjes te helpen om naar school te kunnen gaan, want als de ouders geld hadden, stuurden ze eerst de jongens naar school.Terug thuis hebben we met enkele vrienden uit het oudercomité, waarin we toen zaten, een vzw opgestart om in Kolwezi een lagere meisjesschool te bouwen en de leerkrachten te betalen, zodat meisjes gratis naar school konden gaan.Ik ben voorzitter.

Paul De Rycke

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1.000 € kunnen wij 25 nieuwe schoolbanken laten maken, genoeg om 1 klas in het nieuw te steken. Als we nog wat overhebben wordt dit geïnvesteerd in nieuwe schoolboeken.