Onze nieuwe Vzw probeert de moeder en kind Zorg in Afrika (Gambia) te verbeteren. Wij organiseren evenementen, inzamelacties (van medisch materiaal en babylinnen) en verkoopacties ten voordele van dit globale doel. Via onze lokale verbeterprojecten en uitwisselingsprogramma's dragen wij een steentje bij aan de Millennium Development goals nr 4, 5 en 6 (United Nations).

Jaarlijks deden we vrijwilligerswerk op de verloskamer van het Gunjur Health Center in Gambia, West-Afrika, op eigen initiatief. Dit jaar besloten we om samen met een kleine groep een VZW op te richten om zo kwetsbare Moeders en Kinderen die Zorg broodnodig hebben te helpen, en een langetermijn verbetering te verwezenlijken binnen de Gezondheidszorg. In verschillende fasen werken wij nu als team hier heel hard voor, wat kadert binnen de wereldwijde Millennium Doelstellingen.

Sabrina Asselman

Hoe kan Torfs bijdragen?

-€400 voor transportkosten van ons ingezamelde medisch materiaal & linnen en/of aankoop van ontbrekend essentieel medisch materiaal-€300 voor broodnodige herstellingen binnen het Gunjur H/C (ramen, netten, bedden, sanitair)-€300 voor de pot van ons eerste lokale project (2021): Ontwikkelen van inleefreizen met vrijwilligerswerk voor wie wil. Hierin proberen we meer arbeidsvoorziening te creëren voor de lokale bevolking (gidsen, kokkin, gastgezin, workshops)