Met Kompaan willen we ervoor zorgen dat reizen ook toegankelijk wordt voor personen met een mentale/fysieke beperking, voor mensen met een chronische ziekte of voor mensen die om één of andere reden extra zorg en begeleiding nodig hebben. Kompaan-vrijwilligers zetten zich in om, vanaf het vertrek tot de terugkeer thuis, zoveel mogelijk mentale en fysieke drempels te doen verdwijnen. Zo kan werkelijk iederéén genieten van een zorgeloze vakantie.

Ik sta sinds januari 2019 mee aan de wieg van vzw Kompaan en heb de werking van 0 uit mee opgebouwd, samen met voorzitter Kristof Steegmans. Samen proberen we het voor iederéén mogelijk te maken om volop te genieten van een vakantie of een daguitstap. Dit jaar hebben we al meer dan 100 Kompanen samen op vakantie of daguitstap kunnen laten gaan. We zouden graag ook een financieel verschil kunnen maken voor onze doelgroep.

Evelien Van Eynde

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €1000 euro kunnen wij het voor 4 personen met een beperking of zorgvraag haalbaar maken om een vrijwillig assistent mee te nemen op reis. Zo kunnen ook personen met een beperking of zorgvraag genieten van een zorgeloze vakantie, waar de nodige begeleiding en ondersteuning altijd aanwezig is.