vzw HELLO KATty is een kittenasiel voor kittens en zwangere/zogende moederpoezen. Het gaat bijna altijd om zwerfkatten/kittens, maar soms ook noodgevallen vanuit thuissituaties (mama doodgereden/weigert te voeden/is zelf te ziek of te zwak enz). Kittens die ‘op oudere leeftijd’ gevangen worden, gaan we niet forceren te socialiseren, maar worden zo snel mogelijk gesteriliseerd en terug uitgezet, net zoals de volwassen katten. We werken met een no-kill beleid en doen ons best voor elk katje.

Sinds vorig jaar help ik met de verzorging van de kittens en het poetsen van het verblijf op dinsdag ochtenden. Sinds dit jaar ben ik de verantwoordelijke geworden over de Acties en Evenementen. Daarnaast spring ik in waar mogelijk: extra ritje naar de dierenarts, uitzetten van zwerfkatten, avondcheck, vervanging als een andere vrijwilliger ziek valt... Ook bij het opzetten van onze zwerfkatwerking ism de gemeentes behoor ik tot het kernteam. En dan neem ik ook nog deel aan de vergaderingen.

An Custers

Hoe kan Torfs bijdragen?

- Aankoop kattenbakkorrels (houtstopjes voor veiligheid van de kittens en milieubewust): we verbruiken zo'n 150kg/maand en ze kosten een 1.5€/kg, maw een maandkost van 225€/maand.Het kattenseizoen is tegenwoordig bijna het hele jaar door, maw 11 maanden, dus 2475€/j.- Ontsmettingsmiddel Virkon (dood alles en is onschadelijk voor de kittens): dagelijks wordt alles ontsmet en een doos van 5kg kost een dikke 100€. We verbruiken hier toch zo'n 4-5 dozen per seizoen van, maw 400-500€/j.