...

vzw Halaai Xale Gambia

Na de realisatie van een groentetuin hebben we een speeltuin en een kinderopvang - préschool geopend. We hebben alle toestellen van de speeltuin ter plaatse te laten maken. De leeftijd van de kinderen in de opvang varieert van enkele weken tot een jaar of vier. Een team van vrouwen zorgt ervoor dat Children’s Garden’ meer doet dan de kinderen opvangen. Ze leren de kinderen kleuren, tekenen, fietsen ...Ze worden dagelijks gewassen en er wordt gekookt voor de kinderen. De School wordt gebouwd

Het is mijn eigen organisatie. +/- 7 jaar geleden ben ik voor het eerst afgereisd naar Gambia. Ik werd geconfronteerd met de armoede van het land en maakte belofte om terug te komen en te helpen. Ik heb mijn woord gehouden. Als leerkracht besef ik hoe belangrijk onderwijs is. Kansen creëren om kinderen te leren lezen en schrijven, werken aan hun toekomst is mijn drijfveer voor ons project. We starten een kinderopvang - préschool met dagelijks +/- 40 kids, de school zijn we aan't bouwen.

Astrid Costermans

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 750 euro kunnen we 1 jaar lang de rijst aankopen voor de kinderen in opvang hun dagelijkse maaltijd. Met 800 euro kunnen we een bantaba bouwen (schaduwplek) waar de kinderen kunnen spelen, rusten, eten, ....Alle fondsen zijn meer dan welkom. Een waterput en elektriciteit zijn grote projecten waar we ook fondsen voor zoeken.