Emile Elasha, Lokeraar van Congolese afkomst wil een basisschool annex technische school bouwen in Bena Mbala (Kasaï - DRCongo). De plek is reeds toegewezen, temidden enkele dorpen waar kinderen hunkeren naar onderwijs. Degelijk onderwijs is immers de basis voor ontwikkeling. De technische school, een moestuin enz. zullen zorgen voor een inkomen voor de families. We starten met enkele klaslokalen en leraars en vooral eerst een vrachtwagen om bouwmaterialen ter plaatse te brengen vanaf Kananga.

Zelf ben ik actief bij de GROS in Lokeren. Daar kwam een vraag terecht van Emile Elasha, een Lokeraar met Congolese Roots, die zijn streek - de Kasai in Congo - wil helpen ontwikkelen. Een school bouwen: dat vaste voornemen van Emile raakte me, want onderwijs is de basis voor alles. Samen met zijn mensen ter plekke gaat Emile aan de slag. De bouwgrond is er al, nu nog de school. Met ons comité zorgen we voor contacten, materialen en fondsen. Ik engageer me graag voor dit hoopvol project.

Els Van Waes

Hoe kan Torfs bijdragen?

Om een school te bouwen in een Congolees dorp heb je transport nodig om de bouwmaterialen ter plekke te brengen. We hebben een optie op een stevige 10 ton vrachtwagen VOLVO voor een schappelijke prijs. Met het sponsorgeld van Torfs gaan we alvast het voorschot helpen financieren. De verscheping van de vrachtwagen zal ons toelaten om zwaar materiaal van hieruit mee te nemen. Maar de meeste materialen zullen in de streek gekocht worden en vervoerd worden door de 10 tonner! Nagezien en goedgekeurd.