Als vzw De stilte omarmd willen we, vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid, rouwende sterrenouders en hun omgeving steun en hoop geven. We willen een gids zijn op weg naar openheid én verbondenheid.Voor de sterrenouders willen we een hulp zijn in hun eenzame weg. We zouden het mooi vinden als sterrenouders dankzij ons de moed en kracht vinden om het leven van hun overleden baby(‘s) te vieren en koesteren. Ook voor de omgeving en maatschappij willen we een steun en hulp zijn.

Mijn vriendin verloor enkele jaren geleden haar baby'tje Annabel bij de geboorte. Het was voor mij heel moeilijk om hiermee om te gaan. Ik wist niet wat ik kon doen voor haar en voelde me zo machteloos. Erover praten of net niet? Het was voor haar en haar gezin/familie ook heel moeilijk om om te gaan met dit verlies. We hebben na een aantal jaren beslist om deze vzw op te richten en mensen te helpen die in dezelfde situatie zitten als wij. Als kinderpsycholoog probeer ik de vzw te ondersteunen.

Stefanie BOGAERT

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 euro kunnen we 20 sterrenouders ondersteunen met gratis en professionele rouwbegeleiding. Wij werken enkel met psychologen en erkende rouwbegeleiders.