Vzw Anegria is ontstaan in 2011 en is een opvangcentrum voor verwaarloosde en thuisloze ezels. Op dit moment verzorgen we zo'n 90-tal ezeltjes met een aantal vrijwilligers. Het doel is hen zo goed mogelijk te verzorgen en opnieuw een mooie thuis geven via adoptie. Verder werken we sinds kort ook samen met Katrinahof, waardoor we mensen met een beperking kunnen ontvangen en samen leuke activiteiten tussen de ezels kunnen doen.

Zelf ben ik 2 jaar vrijwilliger bij Anegria. Ik heb het asiel zien groeien, zowel in de enorme toename aan dieren in nood als in de opbouw van het asiel om de dieren een veilig herstel te kunnen bieden. Met plezier help ik elke donderdag en geef ik de dieren de liefde en verzorging die ze gemist hebben. Het asiel is broodnodig maar zonder steun van de regering blijft het roeien met de riemen die we hebben. Het geeft een goed gevoel de dieren uiteindelijk naar een mooie nieuwe thuis te zien gaan.

Lieselotte De Puysselaer

Hoe kan Torfs bijdragen?

Anegria vangt sinds 2011 verwaarloosde en mishandelde ezels op. Momenteel hebben we meer dan 85 dieren. Gelukkig krijgen velen van hen een tweede thuis in adoptiegezinnen. De vraag naar opvang blijft echter stijgen waardoor onze stallen dienen uitgebreid te worden. Met jullie 1000eur sponsorgeld zouden we een nieuwe poort kunnen plaatsen in één van onze verblijven zodat de ezels beschermd zitten tegen de komende winterkoude. Het logo van jullie als sponsor zal op de poort aangebracht worden.