...

vzw Akay Esseboe

De vereniging heeft - onder andere - als doelstellingen: de overheden en studenten in Togo bewust maken van de voortgang van de Sahel-woestijn richting kuststaten en de risico's die de woestijnvorming met zich meebrengt voor het ecosysteem, de gezondheid van de bevolking en hun voedselvoorziening.Een eerste project heeft als doel om het drinkwater dat werd gevonden na boring te transporteren naar het centrum van het nabijgelegen dorp Okafou-Logbo , dat niet over water beschikt.

Mijn collega Koffi is eigenlijk een politiek vluchteling uit Togo, die nu in Belgiƫ woont en werkt. Toen hij twee jaar geleden een VZW oprichtte om iets terug te geven aan zijn geboorteland, werd ik ondervoorzitter. Wij zamelen geld in om naar water te boren, en dat dan op te pompen naar een tank, en tenslotte met een lange waterleiding tot in het dorp te brengen.

Guy Hofman

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 800 euro kunnen we een deel van de plastic waterleiding aankopen . De inwoners zullen helpen om die leiding in te graven van de watertank naar de kraan in het dorp.