De vzw Agrawi wil via een noord-zuid samenwerking kleinschalige landbouwers in Malawi ondersteunen. Agrawi werkt hiervoor samen met een Community Based Organisation: Walusungu. Samen willen we de kleinschalige landbouwers ondersteunen richting een meer duurzame landbouw door: nieuwe landbouwmethodes aan te leren, nieuwe teelten te introduceren en te helpen vermarkten, dit op maat van hun noden. Essentiële oliën en vezelplanten bieden lokaal en internationaal perspectief voor duurzame landbouw.

Onze vzw Agrawi (in België) werkt samen met Walusungu (Malawi). Een van onze stichtende leden is Flora Munthali, zij vormt voor ons de brug tussen beide organisaties. Flora leefde tot haar 25ste in Malawi, maar woont sindsdien in België. Helen Munthali - Flora's moeder - stichtte in 2006 Walusungu, een Community Based Organisation . Samen willen we de levenskwaliteit van landbouwers in Malawi verbeteren. We richten ons op duurzame landbouw en het vermarkten van lokale teelten.

Anneleen De Smedt

Hoe kan Torfs bijdragen?

Walusungu heeft 8 fietsen nodig voor hun werking (8x100 €=800€). Walusungu is een educatiecentrum voor duurzame landbouwtechieken en werkt met 8 dorpen rond Mzimba. Ieder dorp heeft vrijwilligers die maandelijks bijscholing volgen ivm duurzame landbouwtechnieken in een perma-culture demonstratietuin. De fietsen dienen voor het transport en vermarkten van oogsten en (olie)producten en verkorten de lange verplaatsing van de vrijwilligers naar de demonstratietuin. Momenteel doet men alles te voet.