Uilenspel organiseert gratis huiswerkbegeleiding voor kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen in Gent. De vrijwilligers van Uilenspel, allen buurtbewoners, begeleiden gedurende 1 uur per week een kindje aan huis. Via het principe ‘spelend leren’ wordt er gewerkt aan de schoolse vaardigheden en motivatie van de kinderen. Uilenspel wil zo de ontwikkelingskansen van kinderen en gezinnen die het moeilijk hebben, vergroten via buurtsolidariteit.

Vijf jaar geleden startte ik mijn 'carrière' bij Uilenspel als vrijwilliger, ondertussen stroomde ik door tot beroepskracht. Ik draag de organisatie dan ook in mijn hart!Uilenspel ondersteunt kinderen uit een maatschappelijk kwetsbaar gezin in hun schoolse context, ook ik ga nog altijd langs bij het gezin waar ik 5 jaar geleden opstartte als vrijwilliger. In die jaren zag én zie ik nog steeds hoe mijn Uilenspelgezin groeit en bloeit.De meerwaarde van wat Uilenspel doet, voel ik dus nog steeds!

Lies Cappoen

Hoe kan Torfs bijdragen?

Voor 1000€ kopen wij 100 basistassen voor onze vrijwilligers. In de meeste gezinnen waar we ondersteuning beiden is er weinig tot niets aanwezig, daarom voorzien wij dit vanuit Uilenspel (balpennen, kleurpotloden, schriftjes,..). Zo is het voor onze vrijwilliger comfortabel om langs te gaan bij het gezin en is hij/zij zeker dat ze telkens het nodige materiaal bij hebben om het kind op een speelse én educatieve manier te ondersteunen. Per werkjaar ondersteunen wij ongeveer 220 kinderen.