Uganda projects steunt 25 alleenstaande moeders en grootmoeders en hun 80 kinderen en kleinkinderen in Fort Portal (Oeganda). We focussen ons op de volgende werkterreinen: - Educatie: schoolgeld voor kinderen betalen, materiaal voor zinvolle vrijetijdswerking.- Landbouw: ter beschikking stellen van landbouwgrond en zaden, scholing rond ecologisch moestuinieren en composteren.- Ondersteunen van activiteiten waarmee de moeders een centje bij kunnen verdienen.- Voorlichting rond gezondheid .

In 2017 vertrok ik op reis naar Oeganda. Daar maakte ik kennis met de Single Mothers' Hope Foundation: 25 alleenstaande (groot)moeders en hun 80 (klein)kinderen. Deze alleenstaande, ongeschoolde vrouwen zonder enig eigendom hebben het zeer moeilijk om het hoofd boven water te houden. Sinds 2017 zetten mijn echtgenoot en ikzelf mee onze schouders onder de organisatie. Dankzij de steun van vrienden, benefietconcerten, verkoop van handwerk gemaakt door de moeders ... geven we hen meer kansen.

Jutta Kleber

Hoe kan Torfs bijdragen?

Voor €1000 kunnen we voor de 25 gezinnen een watertank (250 liter) kopen om het regenwater van hun huisjes op te vangen. Dit biedt héél veel voordelen: de lange en zware tocht om water te halen in de rivier (veelal door de kinderen ondernomen) wordt grotendeels overbodig. Door een betere toegang tot water verbetert de hygiëne en kunnen de vrouwen hun moestuintjes makkelijker gieten. Bovendien vermindert het risico op ziektes. Het drinken van rivierwater is immers absoluut niet veilig.