Connected for LifeTransplantoux vzw brengt getransplanteerden samen om actief en sportief te zijn. Samen met lotgenoten, samen met familie en vrienden, samen met sympathisanten. Zo zorgen ze goed voor zichzelf, voor lichaam én geest. En zo brengen ze ook een eerbetoon aan hun donor, aan wie zij hun hernieuwde leven te danken hebben.

Ik leerde Transplantoux vzw kennen nadat papa zijn nier doneerde aan mijn broer. Samen met mijn zus zijn ze gestart met de fietstrainingen van Transplantoux. Afgelopen juni slaagden ze erin de Mont-Ventoux te bedwingen. Zonder die steun, de samenhorigheid met lotgenoten, de betrokkenheid van familie, ... zou dat niet gelukt zijn. En die berg, dat is één ding, maar die figuurlijke berg overwinnen, daar hadden ze nog veel meer aan. Mijn dankbaarheid kan niet groot genoeg zijn.

Leen De Wulf

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het budget zal ingezet worden om nieuwe mensen te bereiken. Voor getransplanteerden en levende donoren is beweging essentieel voor een optimale revalidatie. Komend jaar wil Transplantoux de lacune verder opvullen door doelgericht getransplanteerden en hun zorgverleners verspreid over heel Vlaanderen correct te informeren over het belang en nut van beweging voor & na transplantatie. Er zal worden ingezet op bijscholing, informatieverspreiding en begeleiding van alle (toekomstige) betrokkenen.