't pASSt is een initiatief door en voor mensen met autisme en hun omgeving. Wij bieden individuele en psychosociale ondersteuning. We willen hun sociale vaardigheden, talenten en mogelijkheden verder helpen ontwikkelen door atelierwerkingen zoals tekenen/schilderen, creatieve therapeutische en keramiek ateliers. We bieden zinvolle dagbesteding door te werken aan zelfredzaamheid. 't pASSt wil meer begrip en zet daardoor haar deur open voor ieder die met hen wil kennismaken door ons Open Huis.

Meer dan 20 jaar persoonlijk betrokkene en ik heb autisme opleidingen gevolgd en veel vrijwilligerswerk elders gedaan om meer te weten komen over autisme en hoe verschillend dit bij ieder van hen is tot een aantal jaar geleden ik zelf 't pASSt heb opgericht uit een hiaat hier in de kempen. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar ze zichzelf mogen zijn en er ateliers doorgaan om terug in zichzelf te geloven en zich verder te ontwikkelen om de beste versie van zichzelf te mogen samen met anderen

Kristel Binnemans

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 750 euro kunnen wij volwaardig materiaal aankopen voor een half jaar atelierwerking voor 2 avonden aan 8 mensen te geven. Met 250 euro kunnen we 10 mensen met een laag inkomen en/of uitkering 5 keer individuele ondersteuning bieden aan sociaal tarief. Bij sommige van hen is een kortstondige individuele ondersteuning voldoende om terug in beweging te komen. Jammer genoeg hebben zij niet de financiƫle middelen om hier een bijdrage in te leveren.