...

TOGOL\'AIME VZW

Togol'aime is actief in het zuiden van Togo en helpt jonge mensen aan een toekomst zonder armoede maar met meer kansen door :- professionele opleiding in de bouwsector om zo hun weg te vinden op de arbeidsmarkt- alfabetisatieklas voor jonge mama's, waar ze leren lezen, schrijven en rekenen- gezinsplanning, gezondheidszorg voor moeder en kind.samen met de eerste jongens die hun cursus volgden als metser,loodgieter, lasser, elektrieker bouwen we momenteel een dispensarium voor het dorp.

Togo, een land met veel armoede en nood aan structuur en vorming, maar met een warme bevolking. We verloren er meteen ons hart en richtten samen met vrienden de vzw op. TogoL'aime "lijmt" vriendschapsbanden tussen Noord &Zuid, geeft jongens vorming in de bouwsector, helpt jonge mama's bewuste keuzes maken ivm gezinsplanning en leert hen lezen en schrijven in de alfabetisatieklas. Zelf gaan we 2x jaar naar Avepozo, waar we samen met de jongens een kliniekje bouwen.Luc en Jaklien Walter

luc walter

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met de steun van Torfs kunnen we ons kliniekje verder afwerken. We hopen er zo snel mogelijk de eerste patiënten te verzorgen, de eerste baby's zien geboren worden.Met 1500€ kunnen we het gebouw van electriciteit voorzien (stopcontacten, zekeringskas, lampen)Daarnaast rest ons ook nog de aankoop van het basismateriaal (bedden, stethoscoop, weegschaal, bloeddrukmeter, othoscoop, malariatesters,...)