De ziekte van Parkinson heeft een enorme impact op het 'gewone'leven! De vereniging TIPz vzw probeert een attitudeverandering bij de patiënten teweeg te brengen. Deels door op verschillende manieren een brug te slaan tussen de patiënt en zijn rechtstreekse omgeving enerzijds en de professionele hulpverleners (artsen, paramedici,..) anderzijds. Deels door de ontwikkeling van een belevingsparcours en de jaarlijkse picknick, in de strijd tegen de sociale isolatie en op weg naar zelfregie.

TIPz vzw organiseert sinds vier jaar de jaarlijkse picknick Park-in-Zon in het Nachtegalenpark te Wilrijk/Antwerpen. Op het einde van de zomervakantie palmen we het park in met TIPz. Vanaf de tweede editie zit ik mee in het kernteam van de organisatie van dit evenement. Doel van deze picknick is om mensen met de ziekte van Parkinson een gezellige dag te geven, samen met hun familie en kennissen! Zo grijpen we de kans om de ziekte van Parkinson meer zichtbaarheid te geven en drempels te verlagen

Nancy Hufkens

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het hele evenement Park-in-Zon draait enkel op vrijwilligers en een aantal gulle sponsors. De voorbije jaren botsen we op verschillende ‘onvoorspelbare’ factoren. De picknickplek in het park is een prachtige groene omgeving zonder voorzieningen en zonder uitwijkmogelijkheden bij regenweer of kou. Met 1000€ zou de mogelijkheid ontstaan om een overdekte locatie te zoeken met voldoende voorzieningen en voldoende plaats om het evenement toch buiten te laten doorgaan als het zonnig is.