The Hedge biedt inhoudelijke begeleiding aan kinderen, jongeren en hun leerkrachten in de vorm van workshops, natuur- en wetenschapskampen en andere vormingen. Door (spelend) te leren in en over de natuur met een verscheidenheid aan materiaal willen we interesse voor de natuur bereiken bij inwoners van Vilvoorde en de ruime buurt, ook die uit kansarme gezinnen. In een stadsomgeving is de natuur vaak ongekend en onbemind. Dat willen we veranderen.

Als leerkracht in Vilvoorde ervaar ik de noodzaak om kinderen meer in contact te brengen met de natuur. De natuur verkennen, erin leren, spelen en bewegen, ... biedt heel wat ontwikkelingskansen die kinderen in onze regio te vaak missen. Ik heb mee deze vzw opgericht om natuureducatie aan te bieden in de vorm van workshops en kampen om ondersteuning en mogelijkheden aan te bieden in milieueducatie naar ouders en scholen toe. Verder groeien naar een educatieve stadsboerderij is mijn droom.

Daniella Kegels

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met € 1000 kunnen wij investeren in meer dan 60 gevarieerde boeken die ons vele mogelijkheden bieden om met de natuur aan de slag te gaan. Zowel verhalen van "een boom met een oor" waar je alles aan kan toevertrouwen als knutselboeken met natuurmaterialen als educatieve informatieve boeken met de coolste weetjes over de natuur staan op onze wenslijst. De boeken dienen als instap voor onze natuurbeleving buiten, als gids bij het zoeken naar info of als idee voor de verwerking van onze impressies.