Tele-Onthaal vzw is een noodlijn voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek. We zijn gratis, anoniem en 24 uur op 24 beschikbaar. Mensen leggen contact met ons door te bellen naar het nummer 106 of door te chatten via www.tele-onthaal.be. Doorheen de jaren zijn de vrijwilligers altijd de drijvende kracht geweest van onze organisatie. In 2018 werden er in Antwerpen 25 404 gesprekken beantwoord via telefoon en chat, door 110 vrijwilligers. De nood aan een luisterend oor blijft groot!

Ik werk nu 3 jaar als stafmedewerker bij Tele-Onthaal Antwerpen. We zijn met een klein team van 8 personeelsleden. Ik werk met +/- 110 vrijwilligers die zich 24 op 24 inzetten om telefoon en chat te beantwoorden. Het is een cadeau om met zulke warme mensen te werken. Ze stellen zich dag en nacht beschikbaar, op feestdagen en in de weekends! Ze staan steeds klaar om een luisterend oor te bieden, wat belangrijk is in onze maatschappij: een lage drempel, een plek waar je terecht kan om te praten...

Eva Van Houdt

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met het geld uit het Torfsproject willen we onze polyvalente ruimte vernieuwen. Dit is de zaal waar we wekelijks vormingen organiseren voor onze 110 vrijwilligers. We willen graag een beamer (550 euro) en projectiescherm (250 euro) aankopen, die vastgezet kunnen worden aan het plafond. Dit bespaart ons heel wat tijd en sleurwerk. Met de overblijvende 200 euro zouden we verduistering aankopen, om de zaal overdag beter te verduisteren en zo de zichtbaarheid van de presentaties te verbeteren.