De organisatie (OKW) werft fondsen voor wezen, arme, verlaten en verwaarloosde kinderen in Latijns-Amerika en de Caraïben en is één grote familie. OKW geeft kinderen in nood de kans op een mooie toekomst in haar 11 kinderdorpen en de arme omliggende gemeenschappen, met de hulp van lokale medewerkers. De kinderen krijgen een schoolopleiding, medische zorg en een thuis, om te kunnen opgroeien tot verantwoordelijke volwassenen. Ze worden, net zoals in een familie, van begin tot eind gesteund.

Ik werk sinds 4 jaar voor deze stichting en ben verantwoordelijk voor de communicatie, fondsenwerving en evenementen. Ik heb altijd al een zwak gehad voor Latijns-Amerika en een groot hart voor kinderen. OKW was daarom de perfecte keuze, want ik wilde heel graag voor een non-profit organisatie werken. Ondertussen ben ik al naar Guatemala en Nicaragua gegaan om onze projecten te bezoeken. Ik heb zelf kunnen vaststellen hoe ver onze hulp reikt en ben overtuigd van het verschil dat we daar maken.

Noémie Marquet

Hoe kan Torfs bijdragen?

El Salvador is één van de meest arme landen in Latijns-Amerika, waar zeer veel geweld heerst. OKW gelooft erin dat kinderen met een schoolopleiding uit de armoede kunnen geraken. In onze kinderdorpen kunnen kinderen, jong en oud, naar school. Ze dragen er een schooluniform. Met 1000€ kan OKW een jaar lang de nodige schoolschoenen kopen voor de leerlingen die naar school gaan bij NPH El Salvador. 172 kinderen uit het kinderdorp en de omliggende gemeenschappen komen daarvoor in aanmerking.