De Stichting is sinds 1982 actief In het West-Afrikaanse Benin en focust zich op gezondheidszorg, onderwijs en landbouw. In Bénin is de bevolking arm. Ondervoeding legt een zware hypotheek op de toekomst van de bevolking. Het gezondheidsprogramma heeft vooral aandacht voor preventieve geneeskunde, de zorg voor Moeder & Kind en de actieve opsporing en behandeling van ondervoede kinderen. De onderwijs-en landbouwprogramma’s bereiken alle lagen van de bevolking in de strijd tegen malnutritie.

De Stichting H&V werkt sinds 1982 uitsluitend met vrijwilligers aan projecten in Benin in gezondheidszorg, onderwijs en landbouw. Als secretaris-bestuurder ben ik goed op de hoogte van de activiteiten in het Noorden en de projecten in het Zuiden. Ik ben net terug van een verblijf van twee weken in Benin om er samen met het lokale team de lopende projecten te evalueren. Tot mijn grote voldoening beschouwen de lokale medewerkers in Benin de projecten van de Stichting als hun eigen Benins project.

Muriel billiau

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met de toelage van het Torfsfonds willen we 100 jonge vrouwen in de regio van Parakou in Benin opleiden om van bananen afgeleide producten te maken zoals bananenmeel en bananenchips. Deze voedzame producten kunnen op de lokale markten verkocht worden met een hogere toegevoegde waarde. Door het stimuleren van kleinschalig ondernemerschap bij vrouwen, krijgen zij kansen om hun levensomstandigheden en die van hun kinderen te verbeteren en kunnen zij het schoolgeld voor hun kinderen blijven betalen.