Sporting Hasselt is een voetbalvereniging die een hoogwaardig opleidingsaanbod ontwikkelt voor haar jeugdspelers mbt voetbal. echter, voetbal is tevens de hefboom voor de sociale projecten die onder de noemer "Sporting Cares" worden uitgerold sedert meerdere jaren. Lotto Street Soccer (straatvoetbaltornooi), Street Heroes Hasselt (voetbaltornooitjes IN sociale woonwijken) en Meet the World (tornooi voor kansarme jongeren) zijn enkele van deze projecten...

Het project "Meet the World" van Sporting Hasselt kadert in "Sporting Cares" waarmee de jeugdopleiding aandacht heeft om kansarme jongeren kansen te bieden tot sporten en specifiek voetbal. Ik co├Ârdineer dit project waarmee we tornooitjes IN dichtbij de leefwereld van de jongeren organiseren. Het project Meet the World is in samenwerking met SKF (logistieke groep) en beoogt deze niet-georganiseerde jongeren de kans te bieden tot deelname aan een buitenlands tornooi.

Erik Conings

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 euro kunnen we extra materialen aankopen om naast ons luchtkussen voetbalveld ook andere sport- en spelmaterialen aan te kopen. Immers, naast de wijktornooitjes en het Meet the World-tornooi willen we onze campus Runkst hertekenen in een sociale voetbalcampus waardoor we deze kansarme kinderen en jongeren dichterbij de reguliere sportverenigingen willen brengen. Ook andere sporten worden dan best aangeboden.