Het hoofdproject is Ruchika Social Service Organisation. Het gaat om de integratie en rehabilitatie van gehandicapte kinderen in de slumwijken in India via 'Inclusive Education', hetgeen een sociaal-educatief programma is dat een bredere omkadering bevat: medische zorg, voedzaam eten, opvoedkundig proces, hygiëne en sociale rehabilitatie staan centraal. Ook bevat deze organisatie nog andere projecten die werken rond Fair Trade (TARA), vrouwenemancipatie + rechten (NDMW) en vluchtelingen (OfERR).

Afgelopen zomer ben ik, samen met 2 andere studenten & 2 profs van de UHasselt (die ook de arts en kinesitherapeut van de organisatie zelf zijn), 4 weken op stage geweest naar India (Delhi en Bhubaneswar) met deze organisatie in kader van mijn opleiding in 1ste Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Ik heb dus intensief kunnen meewerken in dit project. Ook nu engageer ik mij nog steeds binnen dit project en wil ik dit vrijwilligerswerk nog graag blijven verderzetten.

Elfi Paulissen

Hoe kan Torfs bijdragen?

- Met €1000 kunnen wij 15 health workers uit de sloppenwijken van Delhi verder opleiden, zodat ze met hun kennis en vaardigheden hun gemeenschap van 35.000 mensen kunnen helpen.- Met €1000 kunnen wij een school van 75 kinderen in een achtergesteld dorp in India twee jaar lang onderwijs bieden.