ReumaNet is een platform van reumapatiƫntenorganisaties dat ijvert voor een betere levenskwaliteit van alle mensen met reumatische aandoeningen, jong en oud. Tijdige diagnose is belangrijk om blijvende schade te vermijden, een betere bewustmaking rond eerste symptomen is dus nodig. Ook jonge mensen en zelfs kinderen kunnen reuma krijgen. Vaak wordt de diagnose bij hen te laat gesteld, zodat behandelen moeilijker wordt. ReumaNet werkt samen met zorgverleners om correcte informatie te verspreiden.

Ik was 22 toen bij mij de diagnose lupus (een vorm van reuma) werd gesteld. Dat zette uiteraard mijn hele leven op zijn kop. Als jonge persoon met reuma begon ik snel vrijwilligerswerk te doen, en dat doe ik vandaag nog steeds, zowel nationaal als internationaal. Ik werk nu deeltijds voor ReumaNet, en wil vooral het team van Jong en Reuma een duwtje in de rug geven omdat ik weet hoe moeilijk het is om als jongere/jongvolwassene met reuma te moeten leven.

Nele Caeyers

Hoe kan Torfs bijdragen?

Jong en Reuma maakt een doorstart. Er is een nieuw team begonnen in 2019 en dat zit boordevol plannen. Maar zij hebben een startbudget nodig.Om hun werking bekend te maken hebben ze nieuwe flyers, visitekaartjes en T-shirts nodig. De drukkosten voor dit alles ramen we op 500 euro. Daarnaast willen ze enkele activiteiten organiseren rond thema's als 'hulpmiddelen', 'werk', 'zwangerschap en kinderen', en willen ze sociale contacten bevorderen. Voor huur zaaltjes en organisatie voorzien we 500euro