Rainbow4kids is een schooltje in Kenia (Diana beach) . Het biedt onderwijs aan bijna 400 kinderen. Vooral arme kinderen en straatkinderen die in 'gewone scholen' geen kans krijgen omwille van de hoge kosten. De kinderen krijgen naast onderwijs ook 2 keer per dag een maaltijd en drinkbaar water. Ze kunnen er terecht van in de peuterklas tot class 7 (ongeveer 14j). Het is de bedoeling dat door degelijk onderwijs minder kinderen in de criminaliteit /prostitutie terecht komen.

In 2014 ging ik als vrijwilliger via leraar zonder grenzen naar ginder om er 5 weken vrijwilligers werkt te doen.rnIn 2015 ging ik samen met mijn ouders en vriend opnieuw naar Kenia om er in de school iets te beteken.rnSedert dien gaan mijn ouders een 2 tal keren per jaar naar daar om er allerhande klusjes uit te voeren. Zelf ben ik met mijn vriend in 2017 ook nog ginder geweest.

Liesbeth Putzeys

Hoe kan Torfs bijdragen?

De school zou de centjes gebruiken om te investeren in zonnepanelen zodat ze zelf in stroom kunnen voorzien. Er zijn ginder namelijk heel wat powercuts. Voor de oudste leerlingen van de school werd een internaat voorzien om te verblijven/studeren tijdens de examens omdat er thuis geen mogelijkheid (plaats noch licht was). Door de vele powercuts is het op school ook niet altijd mogelijk om nog te studeren (18u pikdonker) . Verlichting met vuur is veel te gevaarlijk zowel voor brand als brandwonde