Samen staan we sterker!De Parkinson Vereniging is dé belangenbehartiger voor 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Samen oefenen we meer invloed uit op het beleid van de overheid. We helpen elkaar met informatie, tips of een luisterend oor. Parkinson Vereniging is meer dan alleen een patiëntenvereniging. Zij zet zich in voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme.

Daar sta je dan, 47 jaar en diagnose Parkinson. Een toekomst die herschreven moet worden? Ambities, wensen en verlangens die in rook opgaan ... bij de pakken neerzitten? Nee dat wilde ik niet! Dat kon ik niet... ‘. 10% van de Parkinson patiënten zijn Yoppers (diagnose onder de 50), en ik ben daar één van. Ik ben actief door meedoen aan de Parkinson-Op-Maat Studie, vrijwilligster bij het Parkinson Café Woerden (onderdeel van de Parkinson Vereniging) en contacten op Facebook met mijn lotgenoten.

Wendy Van Wijk

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met € 1.000 euro kan de Parkinson Vereniging 10 jonge mensen met Parkinson (Yoppers) een educatieve kookworkshop aanbieden. Het doel van dit evenement is dat Yoppers zich ervan bewust worden op welke manier voeding het dagelijks functioneren met de ziekte van Parkinson positief kan beïnvloeden. Dit onder begeleiding van koks en diëtisten. Voor Yoppers is het van belang om in een gezellig samenzijn met elkaar verhalen te kunnen delen, van mekaar te leren en te inspireren.