Open Balie : Wat kan ik voor u doen? Antwoord op 3 domeinen- Luistert op de eerste plaats. Bepaalde mensen hebben een vraag, maar weten niet waar en hoe zij hierop een antwoord kunnen vinden. (luisteren – samen zoeken – doorverwijzen)- Biedt een warme thuis. Anderen zijn op zoek naar gezelschap en willen graag met enkele mensen samenkomen. (ontmoeten)- Biedt maaltijden aan In het weekend en enkele weken tijdens de grote vakantie terwijl Poverello gesloten is. Doel : zorgzame buurt

Zelf ben ik bestuurder van de organisatie en verantwoordelijk voor de financiën. De vzw kan niet rekenen op subsidies, de middelen komen volledig van giften en fundraisingactiviteiten die we organiseren. Daarnaast help ik samen met vrijwilligers in de zomer mee aan “Open Balie Zomert” waar we gedurende 4 weken voor een warme maaltijd zorgen voor zorgbehoevenden terwijl Poverello gesloten is. Dagelijks komen een 80 mensen genieten van een maaltijd. Dat is echt verrijkend en energiegevend.

Patricia Adriaens

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met €1000 kunnen we gedurende 3 maanden kansarmen en alleenstaanden het volgende bieden: 3x/week een ontbijt + 1x/maand een groot ontbijtbuffet op de laatste zondag (voor ± 70 pers). Open Balie is een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is voor een babbel. Het wil een open huis aanbieden voor mensen om even het gevoel van een "thuis" te creëren. Zo proberen de vrijwilligers en medewerkers de weg die naar armoede leidt om te buigen. Daarenboven, mensen helpen maakt mensen gelukkig.