...

NIOFAR vzw

Niofar ( Wolof voor samenwerking) is een nieuwe vzw die zich in Senegal actief inzet om kleinschalige hulpprojecten op te starten, te financieren en via onze Belgische vertegenwoordiging ter plaatse worden de projecten tot op het einde mee begeleid . Ons eerste project is de de basisschool "croisement Peulga". Dit landelijk schooltje waar kinderen van de hele omgeving naartoe komen heeft dringend nood aan banken, sanitair, en een nieuwe ommuring voor de veiligheid en om het vee buiten te houden.

Ikzelf, Tine Boeykens, ben samen met mijn partner twee jaar geleden een B&B begonnen in Senegal. Hier worden we elke dag geconfronteerd met de noden van de bevolking. Omdat we graag iets willen teruggeven aan dit fantastische land hebben we met drie vrienden een VZW opgericht om kleinschalige projecten op te zetten en volledig zelf te controleren. Door dat ik ter plaatse ben kunnen we ook garanderen dat de verzamelde gelden ook correct worden gebruikt en rechtstreeks naar de bevolking gaan.

Tine Boeykens

Hoe kan Torfs bijdragen?

We willen de vernietigde muur rond "Ecole Elementaire Croisement Peulga" volledig heropbouwen om de veiligheid van de kinderen te garanderen en om het vee buiten te houden. (400 meter bakstenen, hoogte 2 meter); de ommuring zal worden opgetrokken in lokale baksteen, de uitvoering ervan wordt voorzien door lokale professionele aannemers en de werken worden voortdurend opgevolgd door afgevaardigden van NIOFAR vzw. Met 1000€ kunnen we de 10.000 bakstenen kopen die nodig zijn om de muur te bouwen.