Mok vzw is een jonge, frisse en nieuwe vergunde zorgaanbieder (sinds juli 2018) gelegen in het dorp van Beervelde. De vzw werd opgericht door mijn vrouw Evelien Haentjens en mezelf, Thomas van Hoorick. ‘Mok’ staat voor “Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken’. Mok is bovendien de naam van de aanpalende koffie – en soepbar. We zijn een organisatie die studiowonen en dagbesteding aanbiedt aan meerderjarige personen met een beperking of nood aan extra zorgen.

Samen met mijn vrouw, Evelien Haentjens, richtten we in 2018 een vzw op om personen met een beperking of extra noden zelfstandig te kunnen laten wonen met daaraan verbonden een zinvol dagbestedingsproject. We willen hierbij onze eigen accenten leggen, een inclusieve visie nastreven.We zijn als het ware de eerste bezielers van Mok maar hebben ondertussen een geëngageerde achterban met collega's, vrijwilligers, zorgvragers en hun netwerk. Allemaal samen zetten we onze schouders onder Mok vzw.

Thomas Van Hoorick

Hoe kan Torfs bijdragen?

We willen van een ruimte boven onze koffiebar een atelierruimte maken voor onze zorgvragers. Bovendien willen we deze ook toegankelijk maken voor onze rolwagengebruikers. We dienen hiervoor nog het nodige meubilair aan te kopen (tafels, stoelen, kasten), voldoende verlichting te plaatsen. Daarnaast zal de installatie van een traplift buiten ook nodig zijn. De aankoop van het meubilair en de verlichting schatten we op een 750 euro; de traplift zal zo'n 2500 euro aan investering kosten.