Het hoofddoel van Goed Gevoel is armoedebestrijding. We doen dit door mensen te ondersteunen in hun voedselvoorziening. Enerzijds baten we een sociaal restaurant uit waar iedereen welkom is maar waar verschillende tarieven worden gehanteerd. Anderzijds organiseren we een sociale kruidenier waar mensen die doorverwezen worden door het OCMW kunnen winkelen.

Sinds januari 2016 ben ik aan het werk bij Goed Gevoel. Ik neem de algemene coördinatie voor mijn rekening. Maar het zijn vooral de vrijwilligers die onze organisatie doen draaien. Elke dag zetten 10-tallen vrijwilligers zich belangeloos in in de strijd tegen armoede. Veel van onze vrijwilligers komen zelf uit de doelgroep en weten dus heel goed wat het is om rond te komen met beperkte middelen. Met zen allen voeren wij elke dag de strijd tegen armoede!

Sanne Van den Eynden

Hoe kan Torfs bijdragen?

Elke maand komen er zo'n 200 gezinnen langs in onze sociale kruidenier. Met €1000 kunnen we gedurende 2 maanden producten aankopen die we aan een lage prijs aanbieden in de sociale kruidenier. Op die manier kunnen we de mensen ondersteunen in hun voedselvoorziening zodat ze meer geld overhouden om te besteden aan andere zaken.