...

LEONhuis vzw kt-scholengroep

Het LEONhuis is geen school, maar een project binnen de KT-scholengroep, we werken net overschrijdend, dus iedereen is welkom. Kwetsbare gezinnen zijn onze grootste doelgroep. Wij zijn een huis waar we de brug maken tussen onderwijs en welzijn, met het oog op gelijke kansen voor elk kind en elke jongere. Ook ouders zijn welkom bij ons, om hen te begeleiden en te helpen bij het uitbreiden van hun sociaal netwerk met het oog op een gelijkwaardige participatie in de samenleving.

Ik zit in het derde jaar graduaat orthopedagogie en doe een heel schooljaar stage in het LEONhuis. Het is een ontzettend boeiende stageplaats waar ik enorm veel kan leren op verschillende vlakken. Onze doelgroep zijn kansarme, kwetsbare en allochtone gezinnen. Het LEONhuis is zo een warm, noodzakelijk project dat afhangt van subsidies en giften. Toen ik hoorde over het fonds van Torfs dacht ik onmiddellijk aan het LEONhuis, dat zo enorm geholpen zou kunnen worden met wat extra financiële steun.

Els Herbots

Hoe kan Torfs bijdragen?

Onze doelgroep kan zich verbaal onvoldoende uiten, omdat ze (nog) geen Nederlands kennen. Daarom gebruiken we nonverbale communicatie. Samen koken en eten werkt verbindend en mama's gaven aan dat ze hier interesse in hebben, daarom willen we samen koken, van elkaar leren. Met €1000 kunnen we kopen: oven, bakvorm, (staaf)mixer, kookpotten, pannen, messen, dunschiller, (houten) lepels, snijplanken, kommen, vergiet en basis ingrediënten. Ook lamineermachine om de recepten zodoende proper te houden.