...

Lentekind Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning

Wij bieden hulpverlening aan gezinnen met kinderen van 0 tot en met 12 jaar met vragen of problemen inzake de opvoeding. We helpen door gezinsbegeleiding aan huis, door trainingen of/en door de kortdurende of langdurige opvang van kinderen gekoppeld aan de begeleiding van de ouders. Ons uitgangspunt is een blijvend respect en geloof in de Mogelijkheden van ouders. Naast onze preventieve opdracht nemen wij ook de verantwoordelijkheid om antwoord te bieden op crisissituaties.

Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam in CKG Lentekind. Ik ben er gestart als verpleegkundige en ondertussen werk ik al heel wat jaren ook deels in de Thuisbegeleiding. Ik heb dit door de jaren heen echt zien veranderen. Vroeger waren er groepen met 16 kinderen waarbij enkel aan opvang gedaan werd. Nu worden kinderen super goed opgevangen, krijgen inspraak in hun traject (ook al zijn ze nog klein) en ook ouders proberen we op de best mogelijke manier ouder te laten zijn naar hun kinderen.

Liesbeth De Rijck

Hoe kan Torfs bijdragen?

Wij vinden het belangrijk dat bezoekmomenten tussen de door ons opgevangen kinderen en hun (groot)ouders, broers, zussen zo aangenaam en huiselijk mogelijk kunnen verlopen.Daarom willen wij graag nieuwe tafels, stoelen, kinderstoelen, zeteltjes, kinderservies, verzorgingstafels en – kussens en zeker ook speeltijd voor de leeftijden 0 tem 12 jaar om onze verschillende bezoekerskamers opnieuw in te richten.Een tafel en vier stoelen kost al snel 290,- euro, een driezitszetel al snel 350,- euro, e