...

Kattendans vzw

Ons project: Capaciteitsopbouw in Nalou, een afgelegen Dogondorp in Mali, heeft als doel dit dorp te helpen de nodige infrastructuur en knowhow te bezorgen zodat ze uiteindelijk zonder hulp van buitenlande partners een menswaardig bestaan kunnen leiden. We hebben tot nog toe geïnvesteerd in onderwijs, medische zorg, versterking van de vrouwen. Momenteel richten we ons op de invoering van duurzame familiale landbouw via invoering van agroforestery en rainharvesting.

Ik ben binnen de Kattendans vzw de trekker van het project en tevens de projectverantwoordelijke. Het project werd opgestart in 2005. Sindsdien ga ik elk jaar naar Mali om het project op te volgen. De sensibiliseringsacties in België en ook de fondsenwerving gebeurt hoofdzakelijk door mezelf met medewerking van ander leden van de Kattendans vzw. In 2010 kreeg ik van de Pluim, een prijs voor de beste vrijwilliger van Limburg, opgezet door de Koning Boudewijn Stichting.

Marie Jeanne Vantuykom

Hoe kan Torfs bijdragen?

Voeding is belangrijk voor de ontwikkeling van alle kinderen en zeker voor de aller kleinsten. Wij voorzien voor alle schoolgaande kinderen een middagmaal ( rijst en groentesaus, klaargemaakt door de mama's van ll). Dit is in Afrika de manier om de kinderen naar school te leiden. In het kleuterklasje komen de kindjes met honger naar school. Daarom krijgen ze nu s' morgens een broodje, gebakken door een lokale bakker. Voor 1000€ kunnen we 25 kinderen een gans jaar een broodje geven.