...

Karus vzw

Centrum Moeder en Baby biedt behandeling voor moeders met psychische problemen rondom de bevalling zoals een postnatale of perinatale depressie. Samen met het Gents Netwerk voor Perinatale Mentale Gezondheid (samenwerking met oa UZ Gent) zetten we in op sensibilisering, innovaties in de zorg, ontwikkeling van zorgpaden. Het netwerk heeft een nieuwe vzw in de maak waarvan ook de website www.wolkinmijnhoofd.be. We willen deze nieuwe vzw in de kijker zetten en opgeven voor deze actie van Torfs.

Wolk in mijn hoofd is een gloednieuwe vzw (oprichtingsdatum 13/11/2019) die ontstaan is in de schoot van het Gents Expertisecentrum voor Perinatale Mentale Gezondheid. Dat is een samenwerkingsverband tussen Karus vzw, het UZ Gent, ervaringsdeskundigen en tal van andere partners binnen de perinatale zorg. Ik ben coördinator van een Moeder-Baby-Eenheid waar moeders terecht kunnen voor behandeling van hun psychische problemen, samen met hun baby. Ik die hoedanigheid ben ik in bovenstaande betrokken

Klaas Bauters

Hoe kan Torfs bijdragen?

Wij willen voornamelijk inzetten op laagdrempelige sensibilisering rond psychische problemen in de periode rondom de bevalling. Het taboe is nog steeds torenhoog. Je hoort immers blij te zijn bij de geboorte van een baby. We willen via dit project inzetten op het verspreiden van flyers en posters in wachtzalen van huisartsen, vroedkundigen en gynaecologen. Voor 1815€ kunnen we 3000 posters laten drukken en verspreiden over heel het Vlaamse zorglandschap.