Humasol is een vzw die als doelstelling heeft hernieuwbare energie, water en duurzame technologie toegankelijk te maken voor iedereen. Dit gebeurt via projecten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika door groepjes van studenten die na een grondige voorbereiding in België, 2 maanden op projectlocatie doorbrengen. Deze projecten hebben een eerder technische focus, maar tegelijk is het socio-economisch aspect ook van belang, zoals het opzetten van een lokale beheersorganisatie die de installatie opvolgt.

Ik heb Humasol leren kennen via vrienden die al eerder een succesvol project hadden uitgevoerd in het Zuiden. Dit jaar ben ik zelf een projectstudent bij Humasol en ga ik deze zomer met mijn 4-ledig team naar Rwanda. Hier gaan we het productieproces van het kweken van oesterzwammen op koffiegruis optimaliseren. Ook pakken we de marketing aan zodat het bedrijf meer bekendheid krijgt en er meer koffieboeren een stabiel inkomen verdienen.

Liske Duchamps

Hoe kan Torfs bijdragen?

€150 zal gaan naar het aankopen van meetapparatuur om het productieproces verder te optimaliseren. De zakken pasteuriseren (zodat de champignon zonder infecties kan groeien) wordt nu gedaan met brandhout, maar wij zouden €400 investeren om dit proces over te schakelen op duurzame energie.