Wij zijn een voorziening voor volwassenen met een motorische en ernstig tot diep mentale beperking. We hebben zeven leefgroepen, steeds met ongeveer 10 bewoners.Wij streven ernaar een tweede thuis te zijn voor hen en leven dan ook op het ritme van onze bewoners. Activiteiten worden opgebouwd naargelang de bewoner dit wenst. De meeste bewoners wonen in Huize Eyckerheyde. Sommigen gaan regelmatig een weekend naar huis. Anderen wonen permanent bij ons.

Twee moeders van kinderen uit één van onze leefgroepen mailden me de oproep door. Zelf ben ik sinds mei directie van Huize Eyckerheyde, een tweede thuis voor iets meer dan 60 volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. Chantal en Noëla, respectievelijk moeder van James (plots overleden in juni 2019) en Julie. Betrokken en geëngageerde moeders die samen met ons proberen het dagelijkse leven van hun zoon en dochter zo aangenaam mogelijk te maken.

Ruth Schelfhout

Hoe kan Torfs bijdragen?

Wat extra belichting voor het rolstoeldansen.Rolstoeldansen is genieten voor onze bewoners. Met wat extra lichten wordt dat eens zo leuk. Een goede muziekinstallatie kochten we hiervoor reeds aan. We kopen een tiental lampen van 40 euro per stuk aan. Voor de bewoners die wat meer rust willen we snoezellampen kopen die telkens een andere sfeer kunnen creëeren, kost ongeveer 200 euro voor de projector en per setje projectwielen ongeveer 60 euro. Zo kunnen al onze bewoners mee genieten!