Hartverwarmertjes zijn knuffels gemaakt door senioren van enerzijds omgevende woonzorgcentra als nog thuiswonende senioren. Deze knuffels worden uitgedeeld aan zieke kindjes in het H. Hartziekenhuis van Mol. Bij de knuffels steekt steeds een kaartje van waar de knuffel afkomstig is, met de vraag of de kindjes een bedankje (tekening/briefje/selfie met knuffel) willen sturen naar de senioren. Op die manier is de cirkel mooi rond en ontstaat er een band tussen de senioren en de kindjes.

Begin vorig jaar heb ik dit project bedacht en opgestart met de hulp van vele medewerkers in ons ziekenhuis en verschillende verantwoordelijken van omgevende woonzorgcentra.Ondertussen is ons project volop lopende en zijn we dit jaar een VZW gestart waarvan ik zelf de voorzitter ben.

Veronique Brabers

Hoe kan Torfs bijdragen?

Indien we geld zouden krijgen van Torfs, zouden we dit kunnen gebruiken om materialen te sponsoren om knuffels te maken. De knuffels worden gemaakt door knuffeloma's van omgevende woonzorgcentra. Om in orde te zijn met onze vooropgelegde veiligheidscriteria (deze kun je terugvinden op onze website), is het noodzakelijk dat we met degelijke materialen werken.Zo kost het gemiddeld 5 euro om 1 knuffeltje te maken, dus met 1000 euro zouden we 200 kindjes heel blij maken op spoed.