...

Enaura vzw

Het doel van de vereniging is het ondersteunen van kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling, voornamelijk in ontwikkelingslanden. In 2020 zullen we dit trachten te verwezenlijken in Zambia met het project ‘Music Teachers on Tour’. Muziekonderwijs is er vrijwel onbestaande en muziekmaterialen niet beschikbaar. We willen er jonge amateurmuzikanten helpen met technische moeilijkheden, materialen en nieuwe muziek ter beschikking stellen, ondersteuning bieden in het groepsmusiceren, enz.

Als mede-oprichter van de vereniging en initiator van het project ben ik betrokken bij elk aspect ervan: van de organisatie van de reis en concerten in Zambia tot het opzetten van de benefietconcerten in België, … Als muzikante zal ik op deze benefietconcerten eveneens mee-musiceren en ter plaatse zal ik trachten de fluitisten coachen op technisch en muzikaal vlak. Ook aan de muzikale workshops voor de allerkleinsten zal ik meewerken.

Sara De Groof

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met € 1000 kunnen wij 1 muziekinstrument (€ 400), 5 sets vioolsnaren, 8 doosjes klarinet-en saxofoonrieten en 5 flesjes ventielolie (samen € 400) schenken alsook 3 orkestwerken aankopen (€ 200) die we tijdens ons project zullen aanleren aan de muzikanten ter plaatse.