...

VZW ÉCOLIERS SANSPAPIERS DE NGAPAROU

Het inschrijven en opvolgen van niet geregistreerde kinderen in hun schoolparcours. In Senegal moeten kinderen in het zesde leerjaar de school verlaten door gebrek aan papieren. Onze Vzw helpt deze kinderen en ook andere niet-schoolgaande jongeren om ze weer op school te krijgen. Voor de tieners die hierdoor op straat ronddolen zoeken we een opleiding voor electriciteit, kok, couture, e.a in een technische school .Momenteel volgen we 350 leerlingen op. We werken met het officieel onderwijs.

Reeds 23 jaar reis ik naar Senegal, ik vroeg me af waarom sommige kinderen woordjes Frans spraken -terwijl ze een dialect-Wolof - spreken, en toch niet meer op de schoolbanken zaten.Toen kwam ik te weten dat die kinderen geen geboortepapieren hebben. in Senegal moeten ze deze papieren voorleggen voor ze de examens afleggen in het zesde leerjaar. Ik besloot een project te beginnen om deze kinderen te helpen en deze toestanden te vermijden.

TINY DEWULF

Hoe kan Torfs bijdragen?

Momenteel volgen we 350 kinderen op gedurende hun schoolparcours in de lagere school en lyceum.Maar de tieners die door gebrek aan papieren de school moesten verlaten hebben niets in handen. In een Technische ( publieke) school in de stad ‘Mbour kunnen ze een opleiding krijgen. Voor 1500€ kunnen we 15 van deze tieners een opleiding geven met een certificaat van de staat. De opleidingen zijn: electriciteit,verpleging, tuinbouw, kok en couture. We volgen al onze kinderen op.