...

ECHO DE LA PASSERELLE

De organisatie is een privé initiatief en heeft tot doel om weeskinderen in een drietal weeshuizen in Congo te helpen met giften van basisbehoeften inzake hygiëne zoals tandpasta, kleding enz. De twee verantwoordelijken vliegen, afhankelijk van de eigen financiële middelen, met de goederen naar Congo om ze ter plaatse te verdelen.

We reageerden op een advertentie in de krant met vraag om inzameling van basisbehoeften voor een weeshuis in Kinshasa en de zorg voor mishandelde vrouwen. We leerden de mensen achter de organisatie beter kennen en hun inzet om de goederen persoonlijk naar Congo te laten transporteren. Eerst gaven we zelf een aantal basisbehoeften uit eigen middelen en op regelmatige basis verzamelden wij nadien nog giften die dan door hen worden opgehaald en naar Kinshasa verscheept.

Ingrid Vandenberghe

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het sponsorgeld zal dienen voor:-50 euro per persoon voor de medische zorg van de 15 vrouwen geschonden met fistels, wat een bedrag van 750 euro oplevert.-250 euro wordt gebruikt voor de aankoop van voedsel voor de weeskinderen: 1 zak rijst, 1 zak bonen, 1 zak maïsmeel en een halve zak suiker.Indien nodig kan de tekst van het volledige project overgemaakt worden.