Dierenopvangcentrum Zemst is een dierenasiel met een no-kill beleid. Er is plaats om 12 honden en 40 katten op te vangen, dieren die afgestaan of gevonden worden, in afwachting van een definitieve nieuwe thuis. Bijkomend is er een kattenpension.Het welzijn van de dieren staat voorop. Elke dag worden alle verblijven 2x gepoetst. De honden krijgen 2x/dag een wandeling en tussenin gaan ze op de speelweide.

Ik werk als vrijwilliger in het Dierenopvangcentrum van Zemst. Dagelijks worden wij geconfronteerd met dieren (honden en katten) die hetzij afgestaan, hetzij gevonden worden. Sommige dieren zijn zwaar verwaarloosd, die krijgen de nodige verzorging en tijd voor ze ter adoptie gezet worden. Maakt niet uit hoe lang het duurt voor er een nieuw baasje gevonden wordt, er geldt een absoluut no-kill beleid.

Ann Decock

Hoe kan Torfs bijdragen?

Er worden regelmatig aidskatjes afgestaan of gevonden.Die katten kunnen even oud worden als katten zonder het virus,maar moeten wel apart gehouden worden.Om de aidskatten toch onderdak te bieden werd er een speciale ruimte voor hen ingericht. Maar de zon schijnt er nagenoeg een hele dag op de ramen,waardoor het er behoorlijk warm wordt.Ze zitten vaak uren naar buiten te staren.Daarom willen we voor hen een buitenverblijf inrichten zodat ze ook de de buitenlucht kunnen opsnuiven (kostpr 3000eur).