Wij proberen Type 1 diabetes positief onder de aandacht te brengen bij de maatschappij. Deze aandoening wordt nog te vaak onderschat omdat de kennis bij het overgrote deel van de bevolking ontbreekt. Daar proberen wij door middel van positieve bewustwording iets aan te doen. Dit willen we vanaf volgend jaar bv gaan doen door middel van een voorstelling in scholen en culturele centra waar nu al hard aan gewerkt wordt. Op deze manier wordt een kijkje gegeven in het leven met Type 1 diabetes.

Op 3-jarige leeftijd - nu 11 jaar geleden - werd mijn dochter gediagnosticeerd met type 1 diabetes en veranderde ons leven even in een instant rollercoaster. Wat voorheen zo vanzelfsprekend was, bleek niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. T1 diabetes is een full-time job, 24/7... diabetes neemt nooit vakantie. Omdat wij ondervonden hebben hoeveel onbegrip er is naar type 1 diabetes toe probeer ik met mijn vzw die ik 3 jr geleden oprichtte op een positieve manier awareness en begrip te creƫren.

Inge Taeymans

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het sponsorgeld van Torfs zal dienen voor het financieren van een diabetes gerelateerd schoolproject waaraan we hard aan het werken zijn. De voorstelling - die we ook in culturele centra op de agenda willen krijgen - geeft meer inzicht in wat type 1 diabetes eigenlijk is, en wat voor impact het heeft op de diabeet en zijn of haar omgeving. Op die manier proberen wij en hopen wij op een positieve manier meer awareness en begrip te bewerkstelligen voor type 1 diabetes.