De Meerpaal vzw is een autonome, kleinschalige residentiële voorziening voor personen met een handicap. Ze biedt opvang en begeleiding voor 15 personen met een niet aangeboren hersenletsel en voor 10 personen met een mentale handicap. Wij zijn gevestigd te Willebroek in de Kerkstraat 2 in de voormalige gebouwen van het klooster de Congregatie Zusters dochters van Maria / de school Sancta Maria. Elke bewoner heeft er zijn eigen kamer of studio. Onze bewoners krijgen 24u/24u ondersteuning.

als mede oprichter van De Meerpaal vzw ben ik bij deze organisatie als bestuurder-secretaris sinds 1989. Het is bijgevolg een geesteskind.

marina cools

Hoe kan Torfs bijdragen?

In 2018 is de voorziening verhuisd van twee locaties naar één (voormalig kloostergebouw) in de tuin is er de mogelijkheid om een petanquebaan aan te leggen, wat voor verschillende bewoners een meerwaarde kan hebben naar integratie: samen met een aantal vrijwilligers een spelmoment beleven.de aankoop van twee sets petanqueballen kost 390 euro, de aanleg van de petanquebaan 2.000 euro.