De Egeltjes wil kinderen die extra zorg of aandacht nodig hebben een plek geven in onze maatschappij. Dit doen ze onder de vorm van kinderopvang +. De + staat voor inclusie, taal- en ontwikkelingsstimulering, ouderbetrokkenheid, crisisopvang, flexibiliteit en toegankelijkheid. Meer dan 75% van de kinderen komt uit een kansarm gezin en/of een anderstalig gezin. 20% van de kinderen heeft nood aan extra zorgen omwille van handicap of medische redenen. Momenteel hebben we plaats voor 15 kinderen.

Op 1 januari 2020 zal ik 7 jaar bij De Egeltjes werken. De beste job ter wereld, verkondig ik vaak. Elke dag warm onthaald worden maakt het zelf warm onthalen van ouders en kinderen eens zo makkelijk. Elke dag je hart laten stelen en 15 kinderen in je hart sluiten. Super collega's die ondertussen vrienden zijn geworden. Gezinnen helpen bij en van heel nabij zien groeien en op deze manier mijn steentje bijdragen voor inclusie en tegen kinderarmoede. What's not to love about it?

Annelies Wiame

Hoe kan Torfs bijdragen?

Heel wat van onze speel-inrichting zal gemaakt worden door de afdeling houtbewerking van de nabijgelegen school voor buitengewoon Onderwijs. Voor 1000 euro kunnen ze 3 speelhuisjes voor ons maken.Voor 1000 euro kunnen ze een boekenboom maken. Voor 1400 euro kunnen ze een schommelboom met boomhut voor binnen maken. Maar ook in de basisbehoeftes moeten we voorzien natuurlijkVoor 700 euro kunnen we een ergonomisch verzorgingsmeubel kopen. Voor 2400 euro kunnen we een eethoek bemeubelen.