DAAV STAAT VOOR DEVELOPING ASSOCIATION FOR ACTIVE VOLUNTEERSEen groep actieve vrijwilligers die instaan voor de armsten van de Indische maatschappij! Adopties op afstand en het steunen van verschillende bouwprojecten in het kader van onderwijs voor deze kinderen, zijn onze twee grote doelen!

Jaarlijks trekken vrijwilligers van Daav vzw naar India om diverse onderwijsprojecten te bezoeken. Bij aankomst in Kalimpong (Noord-India) brachten we een bezoek aan een meisjesinternaat, enkel via een steil, gevaarlijk bergpad bereikbaar. In het internaat verblijven 45 meiden in moeilijke omstandigheden, er is immers geen stromend water, elektriciteit of verwarming. Er zijn slechts 2 kamers met een 20tal bedden. Koken gebeurt buiten, op een vuurtje van sprokkelhout.. De nood is dus groot !

Caroline Lestienne

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het sponsorgeld zal ingezet worden om het internaat van enkele basisvoorzieningen te voorzien. Vanuit de nabij gelegen school zou het namelijk mogelijk zijn om, via nog aan te leggen leidingen (kostprijs!), in stromend water en elektriciteit te voorzien. Hierdoor zou het voor de meisjes mogelijk zijn om in een gunstiger omstandigheden te wonen en te studeren. Er zou immers een keukentje kunnen geïnstalleerd worden waar ze na een drukke schooldag samen een avondmaal kunnen koken.