...

CPCS International (Child Protection Centers and Services)

Nepal - Child Protection Centers en Services werd in 2002 opgericht door de Brusselse Jean-Christophe Ryckmans en Antwerpse Inge Bracke om straatkinderen en jongeren te ondersteunen met opvang, een veilige slaapplaats, maaltijden, kledij, medische zorg, psychologische en legale ondersteuning. Er is ook een open dagcentrum voor werkende kinderen die de vuilnisbelten doorzoeken naar verkoopbaar afval (blik, plastiek, glas). Tienermoeders kunnen met hun babies terecht in het Recovery Center.

Mijn naam is Inge Bracke, ik woon en werk sinds 26 jaar in Nepal. Toen kwam ik op vakantie maar ik werd geraakt door de armoede en de kinderen die ik op de straten ontmoette. Al snel heb ik een opvangcenter voor hen opgericht waar zij onderdak, eten, kledij, medische en psychologische zorg en legale ondersteuning krijgen. Dit is mijn levenswerk. Samen met vrienden en familie probeer ik ons werk draaiende te houden. Dit voor het welzijn van de straatkinderen van Nepal.

Inge Bracke

Hoe kan Torfs bijdragen?

De winter staat weeral voor de deur en het kan bijtend koud zijn in het Himalaya gebergte. Daarom moet ik ieder jaar opnieuw warme kledij voor de kinderen kopen. Warme jas = 20 Euro, Fleece hoodie en lange broek = 15 Euro, muts, sjaal, handschoenen set = 9 Euro, sokken en sportschoen = 9,5 Euro, ondergoed set = 2,5 Euro. Een warme kledij set voor 1 kind kost 55 Euro. Gemiddeld 100 kinderen bezoeken dagelijks ons center. Totaal kost = 5.500 Euro om 100 kinderen warm in te duffelen voor de winter.