...

Inloopcentrum Compagnie en Co Vzw te Lommel

1 op 3 Belgen geeft aan zich wel eens eenzaam te voelen. In een tijd waarin we de hele dag door bereikbaar zijn en veel over ons leven delen via Sociale media is er blijkbaar steeds minder ruimte voor echt contact. Dit kan veroorzaakt worden door meerdere dingen waaronder ook de drempel van armoede. Ons Inloopcentrum Compagnie en Co Vzw zet zich dan ook in voor deze mensen.In ons Inloopcentrum kunnen zij terecht van Maandag tot Donderdag voor een praatje, workshop of een lekkere maaltijd.

Doordat ik 2 jaar geleden met een reumatische aandoening thuis ben komen te zitten. Wilde ik me toch nuttig maken en ben op zoek gegaan naar een vereniging waar ik me als vrijwilliger kon inzetten om zo een verschil te maken en bij te dragen voor onze medemensen. Zo ben ik bij het Inloopcentrum terecht gekomen waar ik nu de insta voor de boekhouding en fungeer als penningmeester. Zij bieden als centrum een luisterend oor en een plek om even weg te zijn van problemen en dat spreekt met erg aan.

Jeroen Ontskul

Hoe kan Torfs bijdragen?

Wij zijn per 1 Oktober verhuist naar een nieuwe locatie waar nog een aantal items missen zoals een inox tafel, een nieuw pannenset voor het nieuwe inductievuur voor in de keuken. Graag zouden wij ook eens iets extra;s willen doen en iets lekkers kunnen aanbieden aan de mensen die op bezoek komen in het inloop centrum maar door het beperkte budget is dat nu niet mogelijk. Daarvoor zouden wij het sponsergeld goed kunnen gebruiken.