Deze organisatie is gericht op kinderen van 0 tot 12 die een moeilijke thuissituatie hebben. Dit gaat van kansarmoede tot ASS, van ouders met een drugsverleden tot kinderen met ADHD. Hierdoor belanden sommige kinderen in het centrum en krijgen daar tijdelijke opvang. Sommige kinderen en ouders worden ook thuis begeleid. Tijdens de zomermaanden is er ook een speelpleinwerking die al deze kinderen en andere kinderen met een moeilijke thuissituatie uit de buurt opvangt.

Ik ben zelf hoofdleiding bij de vakantiewerking. Wij zorgen voor de administratieve en financiële kant van de werking: inschrijvingen kinderen voor de vakantiewerking, jongeren zoeken die een week vrijwillig de kinderden willen animeren, de zomer voorbereiden (uitstappen regelen, materiaal aankopen, investeren in nieuw spelmateriaal...), quiz organiseren...

jasper Vanmeerbeeck

Hoe kan Torfs bijdragen?

We hebben een ontvangstlokaal waar we 's ochtends de kinderen welkom heten en waar ze nog even kunnen spelen. Hier is al enkele jaren niet meer in geïnvesteerd, maar is wel het eerste dat ouders zien als ze hun kinderen afzetten. Graag zouden we voor deze ruimte nieuw duurzaam spelmateriaal aankopen binnen bepaalde themas zodat kinderen structuur krijgen van zodra ze aankomen op het speelplein. Hier zouden we graag 750 euro voor willen benutten.