De eerste 1000 dagen in je leven zijn cruciaal! CIG Huis ter Leye begeleidt kwetsbare gezinnen met jonge kinderen om een goede start te maken in het leven. Ouders, ook tienerouders, kunnen al tijdens de zwangerschap in ons centrum verblijven of thuis begeleid worden. Infant Mental Health/ de geestelijke gezondheid van kinderen tussen 0 en 6 jaar staat centraal. We streven naar sterke kinderen door de ouder-kind band te versterken. "It's easier to build strong children than to repair broken man"

Ik ben directeur van CIG Huis ter Leye. We streven ernaar optimale ontwikkelingskansen te bieden aan heel jonge kinderen in kwetsbare gezinnen. De eerste 1000 levensdagen zijn cruciaal in het bieden van ontwikkelingskansen. De nood aan sensitieve en warme relaties is groot in deze levensfase. We ondersteunen vanuit de Infant Mental Health-visie kwetsbare gezinnen met als focus het optimaliseren van de ouder-kindrelatie.

Lies Vandemaele

Hoe kan Torfs bijdragen?

We verhuizen in februari 2020 naar een nieuwbouw die aangepast is aan onze Infant Mental Health-werking voor kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. In de kinderwerking bevindt zich een snoezelruimte, met als doel ouders en jonge kinderen tot rust te laten komen . We willen een sterrenhemel creëren, rustgevende geluiden kunnen afspelen, zachte materialen aanbieden, kinderen op een waterbed laten meedeinen, enz. Met een bedrag van €1000 kunnen we de inkleding van de snoelzeruimte vorm geven.