...

Bubao De Vinderij type 3 en 9

Wij zijn een school voor buitengewoon onderwijs voor kinderen met emotionele- en gedragsproblemen. Velen van onze kinderen komen uit gezinnen met moeilijkheden; door trauma's, taalmoeilijkheden, huiselijk geweld, kansarmoede,... . Hoewel ons hoofddoel onderwijs is , werken wij vooral aan de emotionele ontwikkeling van onze kinderen. Wij vinden het belangrijk hun basisbehoeften (rust en eten) voldaan zijn en dat ze hun emoties leren kennen, zich leren uitdrukken en zich goed leren voelen.

Als directie van een school voor kinderen met emotionele en/of gedragsproblemen word ik dagelijks geconfronteerd met kinderen die geen eten mee hebben of die beschimmelde boterhammetjes mee hebben. Zelf brood voorzien is reeds een evidentie. Want lege boterhamdoosjes doet onze maag ineenkrimpen. Echter soep of een warme maaltijd geven deze kinderen de nodige calorieƫn en vitaminen. Elke financiƫle ondersteuning hierbij betekent een warme maaltijd meer voor een van onze kinderen

Lies Christiaens

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1500 euro kunnen we 4 kinderen een heel schooljaar lang 2 keer per week een warme maaltijd geven. Bijkomend kunnen we dan nog 7 kinderen dagelijks soep geven.Op deze manier hebben onze kinderen voldoende eten en krijgen ze de nodige en verdiende voedingsstoffen binnen. En blije kinderen geven blije leerkrachten en 's avonds ook tevreden ouders !