Begeleidingscentrum Bethanie is een kleinschalige organisatie in de Bijzondere Jeugdbijstand, actief in Kortrijk en omgeving. Ze helpen een dertigtal jongeren en hun gezin om zich los te maken uit de problematische situatie waarin ze zich bevinden. Een begeleidingstraject kan bestaan uit dagbegeleiding buiten schooltijd, verblijf in leefgroepen of begeleiding bij zelfstandig wonen. Bij elk traject wordt de context van de jongere zoveel mogelijk betrokken.

Met deze actie willen we ons steentje bijdragen om jongeren die vatbaar zijn voor psychologische problemen te ondersteunen. Bethanie is een kleinschalige organisatie die ontzettend goed werk levert op dit vlak. We leerden Bethanie kennen omdat één van mijn leerlingen dankzij hen de kans kreeg om een nieuwe start te maken.

Liese Piepers

Hoe kan Torfs bijdragen?

In Bethanie leven een 40-tal jongeren samen. Een goede groepsdynamiek is noodzakelijk voor de jongeren om te kunnen groeien. Samen op vakantie gaan en in het bijzonder samen kamperen, is een heel krachtige manier om aan die groepsdynamiek te werken. Met het sponsorgeld zou daarom kampeermateriaal gekocht worden.